Big Agnes Tiger Wall UL2 test

Når du planlægger en lang sommersæson med vandreture bikepacking ture m.m. ved du, hvor vigtigt det er at have et pålideligt telt. Havde set mig lun på et Big Agnes Tiger Wall UL2-teltet som jeg ville teste af i de 3 sæsoner den nu sælge som, fra april til september. Her får du mine erfaringer med et af de letteste to-personers telte på markedet.

Læs om et af vores eventyr med teltet her

Hvorfor vælge et letvægtstelt som Tiger Wall UL2?

Først og fremmest er Big Agnes Tiger Wall UL2 kendt for sin vægt, eller rettere mangel på vægt. Med en pakkespecifik vægt på 1.13 kg er det ideelt til dem, der vil minimere oppakningen uden at gå på kompromis med komforten. Vægten gør teltet perfekt til længere ture, hvor hvert gram tæller.

Men lethed er ikke alt, og teltet skal også kunne modstå elementerne. Tiger Wall klarer sig overraskende godt i både vind og regn. Jeg blev fanget i et par kraftige regnbyger over sommeren, men teltet holdt mig og mit gear tørt hele natten på nær et regnskyl hvor der kom fugt igennem, Vil sige til teltets forsvar at jeg aldrig har oplevet så kraftigt et regnskyl i et telt før. Stoffet føles tyndt, men det er imponerende robust og overrasker mig stadig.

Vi har også testet Big Agnes sove system af her

Opsætning – nemt og hurtig selv første gang.

Big Agnes Tiger Wall UL2 kommer med en semi-freestanding opsætning, hvilket betyder, at teltet delvist står selv, men kræver pløkning for at få den fulde struktur. Det var lidt tricky første gang, jeg satte det op, men efter to-tre gange gik det som en leg. Teltet har kun én stang(halvandet), hvilket holder vægten nede og gør opsætningen hurtigere. Dog kan det være lidt besværligt at få den helt rigtige spænding i stoffet, især på ujævnt terræn.

En vigtig detalje er også pladsen. Selvom teltet er til to personer, føles det lidt trangt, når man er to med al sit gear. Det er perfekt til én person, der gerne vil have lidt ekstra plads, men som par kan det kræve lidt god organisering. De to separate døre og apsis på hver side hjælper dog enormt meget – det gør det nemt at komme ud og ind, uden at man kravler hen over hinanden.

Dog et negativt jeg har er deres lynlås til inder teltet som to lynlåse i stedet for et og bare ikke er optimalt når man skal famle i blinde om natten for at vande planter.

Holdbarhed – tyndt, men stærkt

Når du vælger et ultralet telt som Tiger Wall UL2, kan du forvente, at materialerne er tynde. Teltets stof er lavet af silikone behandlet rip stop nylon, som er stærkt, men stadig delikat. Efter en hel sæson med intensiv brug har jeg dog været overrasket over, hvor godt teltet har holdt sig. Jeg har undgået huller og slid, men jeg var også forsigtig med at vælge teltpladser uden for mange skarpe sten eller grene. En footprint (underlag) er næsten et must, hvis du vil beskytte bunden af teltet, især hvis det bliver din faste partner i naturen.

Komfort og ventilation – god, men ikke perfekt

Noget af det vigtigste ved et telt er selvfølgelig, hvor behageligt det er at sove i. Big Agnes Tiger Wall UL2 giver en solid nattesøvn, især hvis du værdsætter ventilation. Teltets design har masser af mesh-paneler, hvilket gør det luftigt og hjælper med at reducere kondens, selv på varme nætter. Det var virkelig en fordel, når temperaturen steg, og jeg følte aldrig, at jeg svedte igennem natten, selv i tropenætter.

Dog har teltet ikke den største højde – kun 99 cm i midten – hvilket betyder, at det ikke er det mest komfortable telt at sidde op i, hvis du skal være derinde i længere tid, f.eks. i dårligt vejr. Det er dog en lille pris at betale for den samlede vægtbesparelse i min optik.

Positive sider:

  • Ultralet vægt: Ideelt til backpacking og bikepacking og flerdages vandreture.
  • Nem opsætning: Når du først har prøvet det et par gange, er det hurtigt at slå op og ned.
  • God ventilation: Mesh-paneler holder teltet køligt og reducerer kondens.
  • To indgange og apsis: Praktisk, hvis I er to, der sover i teltet, så I undgår at forstyrre hinanden.

Negative sider:

  • Begrænset plads: Det er lidt trangt til to personer, især med rygsække og udstyr.
  • Tyndt stof: Kræver ekstra forsigtighed og et underlag for at beskytte bunden.
  • Lav loftshøjde: Ikke det mest komfortable, hvis du skal opholde dig længere tid i teltet.

Er det investeringen værd?

Hvis du søger et telt, der vejer minimalt, men stadig tilbyder en god balance mellem komfort, holdbarhed og vejrbeskyttelse, er Big Agnes Tiger Wall UL2 et solidt valg. Det er ikke det billigste telt på markedet, men for dem, der er villige til at betale lidt ekstra for vægtreduktion og kvalitetsmaterialer, vil dette telt være en trofast følgesvend gennem mange somre.

Efter en hel sæson kan jeg sige, at teltet lever op til mine forventninger og mere til. Så længe du er forsigtig med opsætningen og forberedt på lidt trang plads, vil Big Agnes Tiger Wall UL2 være en god investering til dine fremtidige eventyr i naturen.

Stefan Luca Stefan Luca