NEMO Moonlite Elite Reclining Camp Chair – Komfort til UL vandrer

Når du vandrer langt og udforsker naturens skønhed, ved du, at komfort ikke kun handler om, hvor godt dine støvler passer. Når det er tid til at slappe af, er en solid camp-stol som NEMO Moonlite Elite Reclining Camp Chair en luksus, der kan gøre en stor forskel. Som letvægts-vandrer kan det være svært at finde udstyr, der både er kompakt og behageligt – men NEMO har forsøgt at levere begge dele. Jeg har testet denne stol gennem en række ture, og her får du mine erfaringer og en gennemgang af både fordele og ulemper. Vi dykker ned i tekniske detaljer, praktiske overvejelser og hvordan stolen klarer sig i forhold til andre letvægts-camp-stole.

Læs mere om en af turene hvor de blev testet af

Letvægt og styrke

NEMO Moonlite Elite er designet til at imødekomme behovene hos dem, der værdsætter minimal vægt uden at gå på kompromis med komfort. Med en vægt på kun 617 gram er det en af de letteste camp-stole på markedet, hvilket gør den perfekt til backpackere, natur nyder, bikepacking og letvægts-vandrere. Den er nem at pakke sammen, når den er foldet, fylder den ikke meget mere end en vandflaske.

Men på trods af den lette konstruktion kan stolen klare en belastning på op til 136 kg, takket være de stærke aluminiumstænger og det slidstærke, lette ripstop-polyester betræk. Det gør den robust nok til meget brug, der følger en måtte med hvori benene kan placeres for at undgå den synker i jorden og mindsker slid.

Opsætning – hurtigt og simpelt

Når du er træt efter en lang dag på sporet, er det sidste, du har lyst til, at fumle med komplekst udstyr. Heldigvis er Moonlite Elite ret nem at sætte op. Stellet samles ved hjælp af elastiksnore, som hurtigt klikker på plads – meget som moderne teltstænger. Jeg fandt ud af, at hele processen kunne gøres på omkring to minutter, når du har prøvet det et par gange.

En unik egenskab ved denne stol er, at den kan justeres til at læne sig tilbage. Ved hjælp af to bånd kan du let indstille ryggen, så du kan sidde helt oprejst eller læne dig tilbage og nyde udsigten. Det er en funktion, jeg satte stor pris på, især efter en lang dag på benene, hvor det var rart at kunne justere stolen efter behov.

Komfort – overraskende for størrelsen

Det, der virkelig adskiller NEMO Moonlite Elite fra andre letvægtsstole, er komforten. Det kan godt være, at den vejer mindre end 800 gram, men den giver dig stadig en støttende og komfortabel siddeoplevelse. Sædets design med det formbare mesh-materiale gør, at stolen tilpasser sig din kropsform, hvilket giver en god fordeling af vægten og ingen ubehagelige trykpunkter. Mesh-stoffet gør også, at stolen er godt ventileret, hvilket var en fordel på varme dage.

Dog er der begrænsninger. Selvom stolen er komfortabel for en letvægtsstol, vil du ikke få den samme luksus som en stor campingstol. Sædet er lavt til jorden, hvilket betyder, at det kan være lidt besværligt at komme op. For dem, der har svært ved at sidde lavt, kan dette være en ulempe.

Holdbarhed – solid konstruktion men med forbehold

Selvom NEMO Moonlite Elite er bygget til at holde, især med sit stærke stel og robuste materialer, kræver letvægtsudstyr altid en smule forsigtighed. Stolen har holdt til flere vandreture og campingture hen over sommeren, og jeg har ikke oplevet nogen tegn på svækkelse af materialerne. Dog kan jeg forestille mig, at hvis den bruges på meget hårdt over tid, kan stellet tage skade, især hvis du bruger den ofte på skarpe sten eller hårdt terræn.

Fordele og ulemper

Fordele:

  • Letvægt: Med kun 617 gram er det en af de letteste stole på markedet, perfekt til backpacking og flerdages vandreture.
  • Justérbart ryglæn: Mulighed for at tilpasse ryglænet gør den mere komfortabel end mange andre letvægtsstole.
  • Komfortabel: Det formbare mesh-sæde tilpasser sig kroppen, hvilket giver god støtte og ventilation på varme dage.
  • Nem opsætning: Stolen kan hurtigt samles på få minutter, når du har prøvet det et par gange.
  • Kompakt: Foldes sammen til en lille pakke, der nemt passer i rygsækken.

Ulemper:

  • Lav siddehøjde: Kan være svær at rejse sig fra, især for dem der har problemer med at sidde lavt til jorden.
  • For bredde mennesker: Kan jeg forstille mig det ville være en mindre komfortabel oplevelse.
  • Holdbarhed på ujævnt terræn: kan forstille mig skæve positioner og ryk i stolen ville kunne svække metallet over tid.

Sammenligning – Hvor står den i forhold til andre letvægtsstole?

Når det kommer til letvægtstole, er der flere gode konkurrenter på markedet. Her er en hurtig sammenligning af NEMO Moonlite Elite med to populære alternativer:

  1. Helinox Chair Zero – Denne stol vejer kun 640 gram, er de meget ens også pris mæssigt. Dog mangler Chair Zero muligheden for at justere ryglænet, og komforten er ikke helt på samme niveau som Moonlite, især når det kommer til længere tid i stolen. Hvis du er på jagt efter en let stol kan dette også være et bud da du alligevel spare 500kr.
  2. Big Agnes Mica Basin Chair – Denne stol vejer 992 gram, hvilket er lidt tungere end Moonlite, men den har en højere ryg og bedre stabilitet på ujævnt terræn. Den er også nem at sætte op og god til længerevarende ophold i lejren. Hvis komfort og stabilitet er vigtigere end vægten, er dette et godt alternativ.

NEMO Moonlite Elite Reclining Camp Chair balancerer på kanten mellem vægt og komfort. For letvægtsvandrere, der værdsætter muligheden for at læne sig tilbage og få støtte efter en lang dag, er det en fantastisk løsning. Selv med nogle små ulemper – som den lave siddehøjde og mulige slid over tid – er det en stol, der leverer på både brugervenlighed og komfort. Hvis du er villig til at bære lidt ekstra for bedre afslapning, er Moonlite et solidt valg for ethvert eventyr.

Stefan Luca Stefan Luca