Prison Break Horsens – Mountainbikeløbet

Horsens er kendt for sin rige historie og kultur, men de senere år har byen også udviklet sig til et centrum for actionfyldte outdoor-events. Et af de mest unikke af disse events er Prison Break Mountainbike-løbet, der finder sted i den spektakulære kulisse omkring det ikoniske Horsens Statsfængsel og det naturskønne område ved Bygholm Sø. Denne kombination af historiske bygninger og smukke naturlandskaber gør løbet til en særlig oplevelse, hvor over 800 deltagerne både kan nyde synet af det rolige vand ved søen og den dramatiske fortid bag fængslets høje mure.

En Symbolsk Flugt

Navnet Prison Break er ikke tilfældigt valgt. Løbet tager deltagerne med på en 25km eller 50km rute, som er designet til at symbolisere en flugt fra fængslet, hvilket giver en ekstra dimension af spænding og eventyr. Mange er klædt ud i stribede fangedragter og stemningen bygges op i fængselsgården til lyden af sirener, hunde gøen og fra helikoptere. Ruten går gennem det barske og bakkede terræn omkring fængslet, hvor deltagerne ikke blot skal kæmpe mod de naturlige forhindringer, men også mod de taktiske elementer, der er indbygget i løbet. Der er stejle stigninger, tekniske nedkørsler og snævre stier, der giver gode udfordringer for alle mountainbikere.

Natur og Sport i Ét

Bygholm Sø, der er en af de mest naturskønne perler i Horsens, danner en idyllisk, men udfordrende ramme for dette mountainbike-løb. Søen og dens omgivelser byder på smukke skovområder, kuperede stier og udsigt over det spejlblanke vand, hvilket skaber en perfekt kombination af natur og sport. Mountainbikeruten omkring Bygholm Sø snor sig gennem tætte skove, op ad stejle bakker og langs bredden af søen, hvilket giver deltagerne en alsidig og teknisk udfordrende oplevelse. Nåede man ikke at være med til løbet, skal man ikke snyde sig selv for en god tur rundt om søen, se ruten her

En Udfordring for alle Niveauer

Prison Break-løbet er ikke kun for de mest erfarne ryttere. Der er flere forskellige distancer og sværhedsgrader, som gør det muligt for ryttere på alle niveauer at deltage. Uanset om man er nybegynder på mountainbike eller en garvet professionel, er der en rute, der passer til ens færdigheder. De kortere ruter er mindre tekniske, men stadig udfordrende, mens de længere ruter skubber til grænserne for de mere erfarne mountainbikere.

Fællesskab og Kammeratskab

Løbet handler ikke kun om at vinde. For mange deltagere er det fællesskabet og kammeratskabet, der gør oplevelsen særlig. Horsens byder på et livligt miljø, og det sociale aspekt ved løbet er stort. Efter løbet samles deltagerne ofte for at dele historier, fejre deres præstationer og nyde den gode stemning, der altid præger arrangementet. Skal man forevige den gode tur kan det varmt anbefales at få taget et mugshot som er en tilbagevendende begivenhed for løbet.

Praktisk Information

Prison Break Mountainbike-løbet afholdes årligt i efteråret, og det er muligt at tilmelde sig via arrangørernes hjemmeside https://mtbprisonbreak.com/. Man kan efter løbet vaske sin cykel i fængselsgården, nyde kaffe og kolde drikke sammen med pølser og brød. Man kan endda få et varmt bad efter løbet.
Løbet tiltrækker både lokale og nationale sponsorer. Det er et event, som man ikke må gå glip af, hvis man elsker action, historie og sportslige udfordringer.

Kan også varmt anbefale at læse om nogle af Danmarks andre fantastiske ruter her

Kenni Andersen